Yaşlı Eller ve Hobi Bahçesi
Yaşlanmak hepimizin hem aklına gelir hem de başına. Eklemler sertleşir, kollar biraz zayıflar ve enerji azalır. Ancak kaç yaşında olursanız olun veya kaç yaşında hissederseniz hissedin, hobi bahçesinde sebze meyve yetiştirme her zaman sizi memnun edecek ve tatmin edecektir.
İÇİNDEKİLER
Yaşlı Eller İçin İpuçları
İşte yaşlı eller için birkaç ipucu. Nasıl mı? Daha az iş yaparak Kendi yetiştirdiğiniz meyve ve sebzelerinizi yiyecek hem lezzetini alacak hem de daha sağlıklı olacaksınız.
Bahçe işlerinizi basit ve kontrol edilebilir tutun, böylece yapmanız gereken miktardan dolayı baskı altında hissetmezsiniz. Bu az bakım gerektiren çalılar gibi daha uzun ömürlü bitkilerin dikilmesini içerebilir. Yükseltilmiş yataklar oluşturmak bir düzen duygusu verir ve dikkat edilmesi gereken alanları tanımlar.
Yaşlı ellere bahçe tasarımlarını yaparken, yollar daha geniş ve daha güvenli tutarak ve büyüyen alanları daha dar olacak şekilde tasarlayarak onları daha erişilebilir kılabilirsiniz. En uzak, en güneşli noktaya bir bank veya koltuk koyun! Zaman, zaman oraya kadar yürümek orada oturup güneşlenmek size iyi gelecektir.
Vahşi alanlar için plan yapın. Sadece daha az bakıma ihtiyaç duymakla kalmazlar, aynı zamanda yaban hayatı için yuvalama habitatının faydalarını da sağlarlar. Uğur böceklerinden kelebeklere, kirpi ve kuşlara.
Çimlerinizi uzun bırakın (sadece gündelik kullanacağınız birkaç yolu biçmeniz yeterlidir) ve kelebeklerin beslenip çoğalmasını izleyin.
Yabani otların üstesinden gelmek için, yabani otları bastırmak ve toprağı beslemek için organik malçlar (kalın kompost katmanları, odun parçaları veya saman) kullanın. Yabani otlar hakkında umutsuzluğa kapılmayın. Çiçekli bir karahindiba veya ısırgan otu, yararlı böcekler için polen sağlar.
İleri geri yürümekten kaçınmak için sık aralıklarla su muslukları, kovalar ve sulama tenekeleri yerleştirin.
Hobi bahçesindeki işlerle uğraşmak yaşlı eller için daha da iyidir. Kemik yoğunluğunun korunmasına yardımcı olmak için aktif bahçeciliğin halterden sonra ikinci olduğunu biliyor muydunuz?
Araştırmalar, açık havada olmanın ve bahçeyle uğraşmanın bunama, uyku ve kronik hastalıklarla başa çıkmaya yardımcı olabileceğini kanıtladı.
Kendi meyvenizi ve sebzenizi yetiştirmek sizin için iyidir Mevsiminde taze meyve ve sebze yemek sizin için iyidir. Herkes bu konuda aynı fikirde olacaktır. İşte hobi bahçesinin sağlığınızın yanı sıra refahınızı da nasıl iyileştirdiğini anlatan bir makale.
Hobi Bahçesi Hem Sağlığınızı Hem Refahınızı İyileştirir
Bol miktarda sebze yemek, yaşlılarda görülen osteoporoza ve diğer kemik yoğunluğu sorunlarına da yardımcı olabilir. Bu makale, sık sık soğan tüketen 50 yaşın üzerindeki kadınların, nadiren yiyen kadınlara kıyasla %20 daha düşük osteoporoz riskine sahip olduğunu gösteren bir çalışmayı içermektedir.
Yaşlı erişkinlerde osteoporoz için bir başka önemli risk faktörü, artan kemik döngüsü veya parçalanma ve yeni kemik oluşturma sürecidir. Yine, daha fazla porsiyon brokoli, lahana, maydanoz veya kemik koruyucu antioksidan bakımından zengin diğer bitkileri tüketen kadınların kemik döngüsünde azalma oldu.
Organik yolla üretilen sebzelerde mineraller daha yüksek
Yapay kimyasallar olmadan organik yolla kendi sebzelerinizi yetiştirmek, daha yüksek seviyelerde faydalı mineraller içerdikleri anlamına gelir. 1930’lardan 1980’lere kadar 50 yıllık bir dönemde yetiştirilen 20 meyve ve 20 sebzenin mineral içeriğinin karşılaştırılması (İngiltere Gıdaların Bileşimi tablolarında yayınlanmıştır), mineral içeriğinde birkaç belirgin azalma olduğunu göstermektedir. Bu düşüşün nedenlerinden biri, çiftçiler tarafından kullanılan tarım kimyasallarının artmasıdır.
Örneğin sebzelerdeki ortalama kalsiyum içeriği, orijinal seviyenin %46’sı azaldı. Bakır seviyeleri %76, Sodyum %49, Demir %27 ve Magnezyum %24 azaldı. Bu mineraller neden önemlidir? Enerji verimliliği, doğurganlık, zihinsel istikrar ve bağışıklık konusunda onlara güveniyoruz.
Kalsiyum kemikler ve dişler oluşturur ve kanın pıhtılaşmasını destekler.
Bakır, kırmızı kan hücreleri ve hemoglobin oluşturur, demiri metabolize eder, bağ dokusunu ve kan damarlarını korur ve kanserin önlenmesinde rol oynayabilir.
Magnezyum, kas ve sinir sistemlerinin yanı sıra kalp ve dolaşım sisteminin çalışmasına yardımcı olur.
Bahçecilik yaban hayatı için de iyidir Bahçenizin alanlarını vahşileşmek için terk etmek, sadece üstesinden gelmeniz gereken daha az şey olduğu anlamına gelmez, aynı zamanda yararlı böcekleri, kuşları ve memelileri teşvik eder.
Neden yardımcı oluyorlar? Kelebekler ve arılar sebzelerinizi, meyvelerinizi ve çiçeklerinizi tozlaştıracak; uğur böceği, uçan sinekler ve kuşlar yaprak bitlerini yerler; kurbağalar, kara kurbağaları ve yer böcekleri sümüklü böcekleri sevecek.
Ve son olarak yaşlı eller neden gençleri (çocuklar, torunlar, komşular) bahçede size katılmaya teşvik etmiyorsunuz ? Deneyiminiz ve bilginiz onların enerjisi ve gücü ile eşleşecek!
Yoruma kapalı.