Nefis Kestane Nasıl Pişirilir

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte kış mevsiminde olan en nefis lezzet kestane kokusu her yeri sarmaya başladı. Önceki zamanlardan beridir beslenmemizin önemli bir yerini oluşturan kestane Türk kültürümüzün de adeta bir parçası.
Hem sokaktaki satıcılarından aldığımız hem de evimizin ortamında pişenler olsun, sevdiklerimizle paylaşmanın bambaşka bir zevk var. Sobalı bir evde yaşayan kişiler için ise sobada pişirmenin ekstra bir keyfi var. Ya evimizde sobamız yoksa ise o zaman ne yapacağız? Kış mevsimi ile birlikte odun sobalarının üzerinde pişirilen nefis kestaneler, günümüz koşullarında da farklı pişirme yöntemleriyle hala damaklarımızı tatlandırmaya devam ediyorlar.
Kış mevsiminin unutamayacağımız yiyeceklerinin içinde olan kestane, hem içimizi ısıtmakta hem de besleyici değeriyle de tercih edilen besinler arasında yer almayı sürdürüyor. Sanki bir kış klasiği olan bu atıştırmalık yiyeceğimiz Türkiye’de Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir. Besin değerinin yüksek bir ürün olmasının yanında şifalı özellikleri de unutulmaması gereken bir gerçektir.
Mide rahatsızlıklarını azaltması ve beyin hücrelerini tazelemesi gibi birçok önemli faydaları bulunan kestaneyi çok çeşitli şekillerde pişirmemiz mümkün. İşte farklı pişirme şekillerinin birbirinden pratik ve kolay yöntemleri. Peki, en güzel nasıl pişirilir? Pişirmek pratik ve kolay gibi görünse de bazı püf noktaları vardır. Bunlara dikkat ederek nefis kestane nasıl pişirilir? keşfedebilirsiniz.
İÇİNDEKİLER
Nefis Kestane Nasıl Pişirilir

Pişirme yöntemleri açısından zengin gıdalardan bir tanesidir. Genellikle kış döneminde kestane satan satıcılar kestaneleri közde pişirerek satmaktalar. Birçok kişi evde nasıl pişirir, faydaları nelerdir? sorusunu merak etmektedir. Kestane evde de kolaylıkla hazırlanabilen bir üründür.
Kestane pişirmek için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, en önemli püf noktası kestanenin üzerine çizik atmaktır. Bu çizik ne kadar derin olursa kestanenin içi o oranda güzel pişecektir.
Kestanelere çizik atmak bazen zorlayıcı olabilir. Elinizi kestirmeden kestanelere çizik atabilmek için çeşitli aletler vardır. Bunlardan edinerek kestanelerinize rahatlıkla çizik atabilirsiniz. Kestaneyi çizdiğimiz yön de önemlidir. Geniş yüzeyini çizmemiz durumunda daha kolay bir şekilde soyabiliriz.
Fırında Kestane Nasıl Pişirilir
Fırın kestane pişirmek için kullanılabilir mi soruları evde pişirmek isteyenlerin merak ettiği konulardan biridir. Kestane fırında pişirilebilir.
Fırında pişirmek için iyice yıkadığımız kestanelerin üzerlerine çizik atarak daha iyi pişmesini sağlayabiliriz. Fırın tepsimize dizerek yaklaşık 20 dakika kadar kestanelerimizi pişirmemiz mümkün. Fırında pişirebilmemiz için fırın sıcaklığı 180 ile 200 derece arasında ayarlamış olmamız gerekir.
Tavada Kestane Nasıl Pişirilir

Pişirme yöntemlerinden bir tanesi de tava kullanarak pişirmektir. Peki, teflon tavada nasıl pişirilir? Tavada pişirmek için ilk olarak iyice yıkadığımız kestanelerimize çizik atmamız gerekmektedir. Çizdiğimiz kestanelerimizi iki saat kadar suda bekleterek yumuşamalarını sağlamamız gerekiyor. Eğer suda bekletmek için vaktimiz yoksa bir kilosu için bir çay bardağı suyu tavanın üzerine ekleyerek kestanelerimizi bu şekilde pişirmemiz mümkün olacaktır.
Bu şekilde pişirdiğimizde hem şekli bozulmayacak hem de yumuşak olacaktır. Suda beklettikten sonra tavaya dizerek közleyebilirsiniz.
Közde Ateşte Kestane Nasıl Pişirilir
Kestane pişirmenin en lezzetli hallerinden birisi de közde ya da ateşte pişirilenlerdir. Bazı püf noktaları gözden kaçırmadan közde veya ateşte kolaylıkla pişirebiliriz. Pişirmek için öncelikle iyice yıkadığımız kestanelerimizi çizmemiz gerekiyor. Suda bekletilen kestaneleri ateşin içerisine atıp pişirebilirsiniz.
Közde kestane pişirmek için yüksek ateşte ve kısa sürede pişirilmesi gerekir. Bu şekilde hazırlayarak pişirdiğimizde oldukça lezzetli olacaktır.
Faydaları Nelerdir
- Sakinleştirici özelliği ile stres ve depresyon gibi sorunların önüne geçer.
- Hücrelerin erken yaşlanmasını önler.
- Detoks özelliği vardır.
- Ateşi düşürmeye yardımcı olur.
- Bünyemizi zehirli maddelerden arındırır.
- Yüksek miktarda B1, B2, E vitaminleri ve selenyum içerir.
- Mide hastalıklarını azaltır.
- Beyin hücrelerini yeniler.
- Unutkanlığı önlemeye faydası vardır.
- Kolestrolü ve kan basıncını düzenler.
- Kansızlığı önler.
- Kanser riskini azaltır.
- Besleyici özelliği nedeniyle sık yemek yemeyi engeller.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kırmızı kan hücrelerini arttırır.
- Kalbi olabilecek hastalıklara karşı korur.
- İçerdiği selenyum sayesinde prostat kanseri ile mücadeleye yardım eder.
- Enerji verir.
- Güçlü bir antioksidandır.
- Kas ve kemik yapısını güçlendirir.
- Dişleri kuvvetlendirir.
- Felç riskini düşürür.
- Halsizlik ve yorgunluğa iyi gelir.
Kestane Kaç Kalori
100 gramlık bir porsiyonunda 130 kcal kalori vardır.
Odun kömür sobası yazımızı okumayı unutmayın
İrmik Helvası Tarifi için tıklayın
Ev Yapımı Tantuni Nasıl Yapılır Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Yoruma kapalı.